sygehus

Supersygehuse: Kompetenceløft i byggebranchen nødvendigt

Dansk Byggeri istemmer nu Arkitektforeningens anbefaling af kompetenceløft i byggebranchen i forbindelse med super-sygehusbyggerierne.

Design bedre hospitaler

De næste år byder på en række store hospitalsbyggerier i Danmark. Der er allerede flere store konkurrencer i gang, og over de næste ti år vil mange  flere finde sted.

Skyd skylden på Arkitekten

At tegne et hospital er en benhård vandring gennem et landskab af politiske interesser, uregerlige budgetter og kampe på tværs af borgere og klinisk personale. Tom Danielsen, partner hos C.F. Møller har taget turen i forbindelse med det nye Skejby sygehus, Det Nye Universitetshospital i Århus, DNU der bliver det første af de 5 regionale ”supersygehuse”.

- Af Cæcilie Skovmand

Tom Danielsen kigger ud over den imponerende skyline fra arkitektfirmaet C.F.

Er du rustet til at designe hospitaler?

Hvis ikke kan du blive det. Som de første herhjemme tilbyder Arkitektforeningen et 4-dages tværfagligt kursus i hospitalsarkitektur.

Selvom det meste af byggebranchen stadig har det sløjt i kølvandet på finanskrisen, er der ét område der boomer: Hospitalsområdet. I alt skal der, over de næste 10 år, opføres sygehuse og tilbygninger for 40 mia. kroner.