udsatte boligområder

Ny aftale om udsatte boligområder

Regeringen, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti har indgået aftale om udsatte boligområder. To nye kriterier stiller skarpt på problemerne, og bedre værktøjer skal løfte områderne.

Ord er ikke harmløse

Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør, Arkitektforeningen, bragt i Information d. 17.5.2013

At bo i alment boligbyggeri er at bo i et unikt fællesskab. Flere end en million danskere bor alment, og mange er glade for deres bolig. Så mon ikke flere af dem tænker deres i disse dage, hvor ord som ghettolister, hærværk og utryghed igen skaber overskrifter efter lanceringen af regeringens udspil 'Udsatte boligområder - de næste skridt?'

Udsatte boligområder – De næste skridt

Regeringen kalder nu partierne til forhandling om udspillet: Udsatte boligområder – De næste skridt.

”Vi har i min tid haft en god tradition for brede forlig på boligområdet, og jeg håber meget, at vi også her kan lave en aftale. Vi er enige om målsætningen og jeg er også sikker på, at vi kan blive enige om, at målrette indsats,” siger Carsten Hansen.

Beboere i udsatte boligområder er mest utrygge

En undersøgelse fra Center for Boligsocial Udvikling viser, at 26 procent af adspurgte beboere i de udsatte boligområder, føler sig utrygge. Det er ti procent højere end øvrige byområder i Danmark, skriver Berlingske i dag d. 2.4.2013.

Arkitekter og kriminalprævention

Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden vil nu have flere arkitekter til at tænke kriminalitetsforebyggelse ind i deres arbejde. Derfor er der fokus på emnet på årets ”Kriminalpræventive Dag 2013”.

Forebyggelse af kriminalitet drejer sig ikke kun om den velkendte sociale forebyggelse. Andre faggrupper kan også bidrage til at mindske kriminaliteten. Heriblandt grupper som normalt ikke forbinder deres arbejde med kriminalitetsforebyggelse. Det gælder fx arkitekter.

Danskerne kalder det ghetto

Et flertal af danskerne vil hellere bruge ordet "ghetto" end "udsat boligområde", som den nye regering ellers er begyndt at gøre, viser en undersøgelse i  Altinget.dk

Resultatet fremgår af en meningsmåling fra A&B Analyse udført for Altinget.dk. 37,3 procent er enige med boligminister Carsten Hansen (S), der gerne vil erstatte ordet "ghetto" med begrebet "udsat boligområde". Men 55,9 procent mener, at ordet ghetto er ok at bruge.

Boligområdet Rosenhøj får integrationspris

Boligområdet Rosenhøj i Aarhus, Ungdomsfabrikken, Assens Kommune, Abir Hammoud fra Syddansk Erhvervsskole og Kvickly på Nygårds plads i Brøndby får årets integrationspriser.

Politik for udsatte byområder i København

Københavns Kommune har netop lanceret Politik for Udsatte Byområder.

Kommunens mål er, at København skal være en mangfoldig, sammenhængende og tryg by, hvor der er plads til og brug for alle borgere. Derfor skal grøn sund og kreativ vækst samt livskvalitet styrkes i de udsatte byområder, så byen hænger sammen – både fysisk og socialt.

Ny liste over udsatte boligområder

S-SF åbner for en revurdering af den såkaldte ghettoliste efter heftig kritik fra landets største almene boligselskab, KAB, og diskussionen om ghettobegrebet er igen blusset op.

Det sker blandt andet efter direktør i KAB Jesper Nygård har kritiseret to af de tre kriterier, der i dag ligger til grund for den såkaldte ghettoliste (se forneden i artiklen)

Renovering gjorde en forskel

Gyldenrisparken er ingen ghetto - den lå på vippen, men den boligsociale indsats og den fysiske renovering gjorde en forskel!

Reportage af arkitekt MAA Marie Brøndum Nilsson fra Arkitekturens Dag