Urban Farming

Byhaver skaber nyt liv i byen

Hvordan får man på samme tid hjemmedyrkede tomater, bedre naboskab og grønnere bydele? Inspireret af det amerikanske fænomen Community Gardens udgiver Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter en rapport og pjece om, hvordan fælles byhaver kan være løsningen.

Kunstig østersbanke midt i byen

Nyt projekt vil skabe østersproduktion og maritime nyttehaver i Københavns Havn.

Af Marie Leth Rasmussen

Da havnebadene rykkede ind i Københavns havn var det lidt af en revolution. Pludselig skulle københavnere ikke længere søge ud af byen for at få en frisk dukkert. De kunne bare tage ned til havnen.  Siden da er fritidsaktiviteterne ved vandet taget til med vandpolo, kajakpladser og fiskeri.

Brugernes park

Århus nye park på det gamle godsbaneareal inviterer brugerne til at være med, hvad enten de er til urban farming, rollespil eller musik.

Urban farmers indtager Fredericia havn

Et grønt fællesskab er vokset frem på Fredericias gamle værftsgrund.

Af Marie Leth Rasmussen

Fredericia barsler med en ny bydel på havnen, hvor værftet og gødningsfabrikken Kemira en gang holdt til. For at skabe liv inden byggekranerne kommer, har arealudviklingsselskabet FredericiaC stillet plantekasser og frø til rådighed for alle, der har lyst til at få jord under neglene og havgus i håret.

Artikler om hverdagsarkitektur

Her på siden samler vi artikler om hverdagsarkitektur, som har været bragt på arkitektforeningen.dk

Grøn hverdagsarkitektur:

Brugernes Park

Urban Farmers indtager Fredericia Havn

Bryd asfalten op

En stadigt voksende andel af vores jord forsegles med asfalt og beton, og det er tid til at tage de senmoderne by-idealer op til diskussion og bane vej for grønnere, sanseligere og mere spiselige (!) byer, mener arkitekt MAA Frans Drewniak, der både gennem sin egen virksomhed og som underviser på KADK arbejder med bæredygtig arkitektur, urban farming og grønne byer.

Af Cæcilie Skovmand

Køkkenhaver indtager Amager Fælled Skole

Køkkenhaverne skal gøre børnene sundere og mere bevidste om, hvad de spiser.

Af  Marie Leth Rasmussen

Rundt omkring i de danske byer griber byboerne til hakkerne, og skaber grønne spiselige åndehuller i asfalten. Også på Amager Fælled Skole, der for få år siden blev en Sundhedsfaglig profilskole. Skolen har sin egen madskole, hvor børnene laver mad til hinanden – og sidste skud på stammen er køkkenhaver i skolegården.

Hvem er din lokale ”Urban Farmer”?

Kender du til lokale "grønne pionerer", byhave-landbrug og andre grønne projekter i bykvarterer - også uden for København og Aarhus? Så vil Arkitektforeningen meget gerne høre fra dig.

Arkitekturens Dag 2012

Arkitekturens Dag den 1. oktober 2012 var en hyldest til hverdagens arkitektur. Se her hvad der skete på Arkitekturens Dag: