Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

UIA Architecture & Children Golden Cubes Award

Vinderne af UIAS Architecture & Children Cubes awards 2017 er kåret for tredje gang.

23 lande indsendte 51 vidt forskellige forslag til de fire kategorier: Schools, Institutions, Written Media og Audio- Visual Media, og nu er vinderne fundet.

Vinderen af Schools Golden Cubes Award:
Sverige med projektet: “Children Encounters with their City”.

At turde stole på det enkle

Interview med vinderteamet i konkurrencen om en MAA-pavillon i Kongens Have

”Det var svært undervejs i processen ikke at tvivle på beslutningen om at lave et så lavmælt og enkelt forslag. Vi var selv overbeviste om forslagets kvaliteter, men usikre på, om det ville lykkes os at formidle dem tydeligt nok.

Og vinderen er...

Transformation af megablok vinder Mies van der Rohe Award 2017

DeFlat Kleiburg i Amsterdam af hollandske NL architects og XVW architectuur vinder Mies van der Rohe prisen 2017 for deres innovative renovering af boligblokken Kleiburg.

Adgang til boligens fællesskab

Små huse efterlyses

Arkitekten efterlyser bidrag til et kommende tema om arkitekttegnede villaer, parcelhuse, sommerhuse eller kolonihavehuse. Husene skal være opført/restaureret/ombygget i Danmark eller i udlandet af en dansk arkitekt indenfor de sidste fire år.

Materialet, som bedes fremsendt, er i første omgang kun til intern orientering og skal bestå af højst tre fotografier, plan og snit samt kort faktuel oplysning om arkitekt og hus. Materialet sendes senest d.

Billige boliger og enhjørninger minder om hinanden

Af Jesper Pagh
Direktør, Arkitektforeningen.

Bortset fra samtalepartneren minder billige boliger og enhjørninger forbløffende meget om hinanden.

Begge findes tilsyneladende kun i drømme, og selvom der ikke findes noget, man hellere vil end at klappe én i virkeligheden, er det svært at fastholde drømmebilledet og overføre det til den virkelige verden.

Byfornyelsesmidlerne der forsvandt med et pennestrøg

Indlæg publiceret på #Renoverdk

Af Annette Blegvad, Vicedirektør, Arkitektforeningen

Byplanprisen 2017 - kender du en god plan?

Kender du en god plan, der kan inspirere andre, der arbejder med byplanlægning og byudvikling?

Indstil din idé til Byplanprisen. Fristen er 15. maj 2017.

I 2017 uddeles Byplanprisen for 22. gang, så det vil være en lang historie som vinderen af årets Byplanpris bliver del af. I 2016 gik prisen til Aalborg Kommune for den flotte og gennemførte realisering af projekterne på havnefronten.

Høring over udkast til ændring af bygningsreglement 2015

Arkitektforeningen takker for det tilsendte materiale og for muligheden for at afgive høringssvar om udkast til ændring af bygningsreglementet 2015 (BR15).

Arkitektforeningen mener, at god arkitektur er tilgængelig arkitektur. Vi ser med bekymring på forslaget om at ændre de nuværende bestemmelser om krav til tilgængelighed i fritliggende enfamiliehuse. Frem for at slække på
bestemmelserne, der sikrer universal tilgængelighed for handicappede, er der tværtimod et behov for at gøre netop det omvendte. Styrke indsatsen for at sikre tilgængelighed for alle.