Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

København vil være vært for arkitekternes OL

Bæredygtighed skal skaffe International Union of Architects' verdenskongres til Danmark i 2023. Styrkede eksportmuligheder er blandt de forventede gevinster, hvis juryen peger på København den 10. september.

Spændingen stiger hos Arkitektforeningen, Realdania og Wonderful Copenhagen. De tre parter er gået sammen om at byde på værtskabet af (UIA) verdenskongres i 2023. Den 10.

Til kamp for værdierne og den gode kvalitet

”Dét her er en fed opgave, og så er det i vores by! Det er hjerteblod.”

Balder Johansen, daglig leder af Logik & Co., tænder en cigaret og læner sig ind over en af de mange paller med hundredevis af stykker skåret træ. Lige nu er det svært at forestille sig, at de om få uger skal blive til en smuk pavillon, men Balder er fortrøstningsfuld.

Valgresultatet af urafstemningen ligger klart

Urafstemningen om lovændringerne er nu slut. Resultatet blev et "ja" med 615 stemmer for og 59 stemmer imod.
Stemmeprocenten endte på 10,5.

Resultatet af urafstemningen er primært, at repræsentantskabsmødet fremover vil blive afholdt om efteråret, første gang i 2018, i stedet for om foråret som nu, og at årskonferencen fremover vil blive afholdt om foråret.

Arkitektstuderende hædres for samarbejdsevner og kreativitet

Hvert år sveder hundredevis af arkitektstuderende på landets to arkitektskoler over komplekse projekter, der skal bane vejen for kommende generationers måde at skabe arkitektur på.

Nogle af de studerende skiller sig ud, ikke alene ved at skabe et flot arkitekturprojekt, men også fordi de har været særlig gode til at samarbejde, facilitere processer og bruge deres kreativitet. Til dem har Arkitektforeningen indstiftet legatet Arkitektforeningens Bachelorlegat på 15.000 kroner til studierejse eller anden uddannelsesrettet aktivitet.

Sommerskole i Seoul

Resilient Cities through Culture er overskriften for den sommerskole, som Arkitektforeningen i samarbejde med fonden ”Imaginations” arrangerer i Seoul i august/september 2017.

Sommerskolen er en del af den internationale arkitektforenings (UIA) kongres og generalforsamling og afholdes med arkitektskoler fra London, Seoul, København, Istanbul og Genoa og et antal bonusstuderende fra øvrige dele af verden.

Oplev Vejle med Danmarks første digitale arkitekturguide

Vejle Kommune ved stadsarkitekt Lisbet Wolters har udgivet en helt ny arkitekturguide for Vejle.

Guiden består af tre dele – en bog, en app og en hjemmeside.

De 100 bedste bygninger, byrum og parker er med på appen og hjemmesiden og 60 projekter er med i bogen.

Det er tid til at stemme

Der er urafstemning om ændring af Arkitektforeningens love
Du kan stemme frem til den 3. juli.

Arkitektforeningens medlemmer skal stemme ja eller nej til urafstemningen om ændring af Arkitektforeningens love.

På Arkitektforeningens repræsentantskabs årsmøde, den 19. og 20.

Stærkt netværk og nye forretningsmodeller

Arkitekter og journalister har meget til fælles, og en lederuddannelse, hvor man over et år møder en anden branche, udvider ens netværk og indsigt i nye forretningsmuligheder. Det erfarede TV-producent i eget firma, Lars Rønnow Torp, tidligere redaktionschef i DR, på LKVV-uddannelsen, hvor han allerede fra første modul fik et fedt netværk – en slags mini-VL-gruppe – at dele udfordringer med.

Af Anne-Marie Bendix Gregersen

”You had me at Kreative Videnvirksomheder”

Creative Director hos MovieStarPlanet, Bjarke Brint, kalder sig selv for ”en kreativ nomade af natur”, og for Bjarke har Arkitektforeningens efteruddannelseskursus ”Ledelse i kreative videnvirksomheder” været en sand øjenåbner i forhold, den kommercielle side af lederrollen –   med årsregnskaber og budgetter som kreative discipliner, der kan bruges strategisk og analytisk.

Af Anne-Marie Bendix Gregersen

Computerspilsbranchen er en forholdsvi