Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

DJÆVLEN SIDDER I DETALJEN I DANMARKS MINDSTE WHISKYDESTILLERI

Et bevaringsværdigt vaskehus i Ærøskøbing er blevet forvandlet til et whiskyhus. Renoveringsprojektet har været gennemsyret af et særligt fokus på detaljen, et tæt samarbejde mellem arkitekten og håndværkerne og stor lokal opbakning. Og det har vakt genklang fra Ærø og til København, hvor projektet modtog RENOVER Specialprisen i begyndelsen af september.

Kære ministre: Hvor er bygningerne i jeres udspil?

I sidste uge fremlagde hele seks ministre regeringens længe ventede klimaudspil, som skal sikre, at danmark formår at leve op til EU's klimamål for 2030. Men bygningsmassen glimrer ved sit fravær.

Af vicedirektør Annette Blegvad (bragt på Renovering på Dagsordenen).

Arkitektforeningen, FAOD og Danske Ark i samlet appel til regeringen

Nyt lovforslag om såkaldt opholdskrav for retten til at modtage dagpenge har fået arkitektfagets tre store organisationer til at gå sammen om et åbent brev til erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Det nye lovforslag betyder, at hvis du arbejder mere end et år uden for Europa, mister du retten til dagpenge i 7 år efter, at du vender hjem til Danmark.

STEDETS ÅND - bygningsfredning i 100 år

2018 markerer 100-året for bygningsfredningsloven, der blev indført i 1918 for at værne om bygningers arkitektoniske, kulturhistoriske eller miljømæssige værdi. Det fejrer vi med en festforedragsrække i tre dele arrangeret af arkitekt MAA Ulla Lunn i samarbejde med Arkitektforeningen.

Et fælles sprog om arkitektonisk kvalitet

Betaler du også for meget i administration?

Hvis du samler dine pensionsordninger, er der en række fordele

Hører du til dem, der jævnligt skifter job, og som ikke er opmærksom på at få samlet dine pensioner? Det kan blive dyrt på den lange bane, når du betaler for at få administreret pensionsordninger i flere selskaber.

I Sampension betaler du kun 540 kroner i administration. Det er en halvering af prisen, siden Sampension overtog Arkitekternes Pensionskasse.

Esbjerg Kommune vinder Byplanprisen 2018

Natalie Mossin siger farvel og tak

Natalie Mossin takker af efter 8 år på posten som formand for Arkitektforeningen. Blikket for tværgående sammenhænge har kendetegnet hendes formandsperiode, og hun videregiver et styrket fagligt fællesskab, hvor ingen er mere rigtig arkitekt end andre.

Aftrædelsesinterview med Natalie Mossin, ved Tobias Moe Hoffmeyer

NYT FOLKETINGSÅR – NU SKAL GHETTOPAKKEN LOVBEHANDLES

Den første tirsdag i oktober er demokratiets festdag. Her bliver Folketingets nye politiske år skudt i gang, når statsministeren giver sin redegørelse. Som en del af denne redegørelse fortæller han kort om de lovforslag, som regeringen forventer at fremsætte. Lovkataloget for folketingsåret 2018/2019 rummer ikke de store overraskelser, og set med arkitektbriller er det temmelig magert.