Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

Ny strategi: Arkitektforeningen er arkitekturens stemme

Større medlemsinddragelse, øget fokus på arkitektonisk kvalitet, kommunale arkitekturpolitikker og Verdensmål er nøgleordene i Arkitektforeningens nye strategi for 2019-2021. Læs den her.

Ledelse som disciplin

Arkitekter er i høj grad opdraget til selvledelse, hvilket ifølge associeret partner hos Arkitema arkitekt MAA Pernille Østergaard Svendsen er med til at gøre lederrollen blandt arkitekter både udfordrende og også levende og givende.

Af: Dorte Maria Vestergaard

”Som arkitekter er vi ekstremt gode til at forstå en proces; det er dét, vi hele tiden lærer på skolen og er opflasket med fra

Nyt seniornetværk i Sydjylland

Er du MAA-senior i Sydjylland - og er du interesseret i at holde dig på forkant med arkitekturen, selv om du måske har forladt arbejdsmarkedet?

AAA Sydjylland er et nyt netværk for medlemmer (+60 år), der i fællesskab kan dyrke deres interesser i arkitekturens verden med besøg på byggepladser, forelæsninger og rejser. Netværket fungerer også som forum for debat og erfaringsudveksling.

Hvor og hvor ofte mødes man?

To nye medarbejdere til reception og administration

Arkitektforeningen søger to selvstændige, strukturerede og servicemindede medarbejdere, som vi senest 1. juni 2019 håber at kunne byde velkommen her på adressen Åbenrå 34, 1124 København K.

I vil på skift bemande vores reception i tidsrummet 8.00–17.00. Begge stillinger er 37 timer om ugen.

Unge arkitektvirksomheder får starthjælp af Dreyers Fond

Syv nye arkitektvirksomheder og deres mentorer er klar til endnu en runde af Dreyers legater for nystartede arkitektvirksomheder.

Gennem syv workshops kommer deltagerne igennem mange discipliner inden for strategisk planlægning, forretningsudvikling, regnskabsforståelse, ansættelsesret, udbud og forsikringsforhold. Alt sammen i yderst kondenseret format – for at give legatmodtagerne en forståelse for alle de elementer, der skal til for at lave en succesrig forretning, uden at tabe den arkitektoniske kvalitet og nerve på bunden af nogle regneark.

Arkitekt MAA er ny direktør for Det Danske Institut i Rom

Arkitekt MAA Charlotte Bundgaard er ny direktør for Det Danske Institut i Rom. Charlotte Bundgaard kommer fra en stilling som forskningschef ved Arkitektskolen i Aarhus.

Ny direktør for Arkitektens Forlag

Kristoffer Lindhardt Weiss tiltræder den 1. marts 2019 som ny direktør for Arkitektens Forlag.

Essensen af ledelse

Ledelse handler om at skabe tillid. Dette var blandt de budskaber, som kursusforløbet LAK – Ledelse af Arkitektonisk Kvalitet – formidlede allerklarest til arkitekt MAA og udviklingschef i Arkitektforeningen Dorte Sibast.

Sådan fordelte stemmerne sig til valget

Tætte kapløb og suveræne topscorere. Her kan du se, hvordan stemmerne fordelte sig i det elektroniske valg til repræsentantskab og lokalledelsen i København.