Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

Arkitektforeningens direktør fratræder

Efter gensidig aftale med bestyrelsen fratræder Arkitektforeningens direktør Jesper Pagh med øjeblikkelig virkning.

Det sker efter en overskridelse af den af bestyrelsen udstukne økonomiske ramme.

Vicedirektør Annette Blegvad konstitueres som direktør.

Arkitekter sætter globalt fokus på bæredygtighed i København

For nylig var jeg i Seoul for at deltage i det nervepirrende elimineringsløb, hvor København i skarp konkurrence med bl.a. Lausanne og Kuala Lumpur, endte med at sikre sig værtskabet for den prestigefyldte UIA World Congress of Architects i 2023 – bedre kendt som arkitekternes verdenskongres.

Skarpe fagligheder på Arkitektforeningens årskonference

Skarpe fagligheder kaster lys over boligsituationen i Danmark og arkitekt MAA Bjarke Ingels holder festforelæsning, når Arkitektforeningen inviterer til årskonference om et boligmarked, der er løbet løbsk.

Tilmeld dig her

I storbyerne stiger kvadratmeterprisen voldsomt, mens den i bedste fald er stagneret på landet.

Ny overbygning imødekommer behov for professionalisering af unge arkitekter

I mange år har arkitektbranchen efterspurgt et professionaliseringsforløb for nyuddannede arkitekter. Nu bliver behovet imødegået med efteruddannelsen +2, der på to år skærper unge arkitekters viden og praksiserfaring.

ROTUNDA skal til Kulturmødet på Mors

På Arkitekturens Dag 2. oktober afrundede Arkitektforeningen Østjylland 5 måneder med pavillonen ROTUNDA i Åparken Aarhus.

Lukningen af ROTUNDA skete med en fest i sol og regn, med musik, arkitekturløb, bar, mellemøstlig mad, taler af arkitekterne bag ROTUNDA Marie Joo Thorup og Troels Skov-Carlsen, af Institut for X ved Mads Peter Laursen og af Aarhus Stadsarkitekt Stephen Willacy.

Fremtidens byggeri er cirkulært

Regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi afleverede tilbage i juni en række anbefalinger, der sigter mod en mere cirkulær økonomi i Danmark. Ifølge arkitekt MAA Kasper Guldager Jensen kan de være med til at frigøre cirkulære potentialer i byggeriet og forandre den måde, vi ser på bygningsmassen.

Af Martin Yhlen

Rabat i Arkitektens butik

Gå på opdagelse i Arkitektforeningens nye webshop Arkitektens Butik – en butik dedikeret til arkitekter og alle med interesse for arkitektur og godt design.

I butikken finder du de nyeste udgivelser inden for arkitekturbøger, internationale magasiner og designprodukter af høj kvalitet.

Sociale mursten: Arkitektur som gør en forskel

Fysiske rammer kan ikke i sig selv løse sociale problemer. Men gode processer og gennemtænkt design kan understøtte det afhjælpende, helbredende og terapeutiske arbejde.

Viborg Kommune vinder Byplanprisen 2017

Banebyen/Viborg Kommune er vinder af Byplanprisen 2017. Det blev afsløret ved Det danske Byplanmøde i Fredericia d. 5. oktober, hvor 600 politikere og byplanlæggere er samlet om temaet ”Business og Bykvalitet”.

”Det er en meget gennemtænkt og gennemført planlægning som har været afgørende for, at Byplanprisen 2017 lander i Viborg.