Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

+2 imødekommer behov for professionalisering

I mange år har arkitektbranchen efterspurgt et professionaliseringsforløb for nyuddannede arkitekter. Nu bliver behovet imødegået med efteruddannelsen +2, der på to år skærper unge arkitekters viden og praksiserfaring.

Ny gruppe vil kæmpe for den åbne arkitektkonkurrence

Arkitektforeningen gør for lidt for den åbne arkitektkonkurrence, mener initiativtageren til "Det åbne konkurrenceudvalg". Et fagpolitisk initiativ, der vil præge foreningen i en ny retning.

Af Tobias Moe Hoffmeyer

Arkitektforeningen på Folkemødet

Arkitektforeningen deltager igen i år på Folkemødet på Bornholm. Ud over at være medvært for to arrangementer er vi repræsenteret ved debatter om arkitektonisk kvalitet, bæredygtigt byggeri og FN's verdensmål.

My Little Architect repræsenteret i UIA arbejdsprogram

My Little Architect er danske repræsentanter i UIAs arbejdsprogram Architecture and Children.

Et af UIAs arbejdsprogrammer er målrettet arkitektur og børn og har et internationalt fokus på, at børn og unge gennem kendskab til arkitekturens verden kvalificeret vil kunne bidrage til udviklingen af deres fysiske omgivelser.

God arkitektur kræver indblik

Arkitektforeningen har sammen med Molio og KEA udviklet et nyt kursus – Byggeteknik for Arkitekter.

Føljeton - sidste chance for at benytte medlemstilbuddet

Nykredit uddeler sine arkitekturpriser

BIG modtog onsdag aften Nykredits Arkitekturpris på 500.000 kr. for tegnestuens indsats for arkitektur og byggeri. Derudover modtog Claus Pryds motivationsprisen på 250.000 kr., mens Eentileen løb med Bæredygtighedsprisen, der også lyder på 250.000 kr.

Onsdag aften fejrede Nykredit endnu en gang tre stolte tegnestuer, da deres arkitekturpriser blev uddelt for 33. gang.

Studerende bag nyt rum for arkitektoniske udstillinger

Bwerk er et nyt udstillingsrum drevet af studerende fra Institut for Bygningskunst og Kultur på KADK. Rummet er i konstant forandring og skal give plads til arkitekturen som kunstform og arkitekten som kunster. I denne uge har de dygtige studerende bag Bwerk overtaget Arkitektforeningens Instagramprofil.

Af stud.arch. MAA Anna Eglite & stud.arch. MAA Ester Hatle

Vi giver noget tilbage til byen

I sommeren 2017 reagerede Julie og Lise begge på et jobopslag fra Københavns Kommune. Kommunen søgte 12 nye medarbejdere til et nystartet traineeteam, hvor de ansatte ville blive oplært som byggesagsbehandlere.

Af: Dorte Maria Vestergaard